'SVE RADIMO PO ZAKONU'

MINISTAR BOŽINOVIĆ KOMENTIRAO REPORTAŽU ŠVICARSKE TELEVIZIJE O MIGRANTIMA 'To je još jedan jalov pokušaj da se optuži hrvatska policija'

Davor Božinović
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u četvrtak poslijepodne reportažu švicarske javne televizije SRF u kojoj se tvrdi da hrvatska policija protuzakonito preusmjerava migrante prema BiH te da se nasilno ponaša prema njima.

"Cijeli taj prilog je koncipiran na način da hrvatska policija provodi nasilje i to nije prvi puta. Ne znam koji je ovo film po redu koji govori o nasilju policije, to je još jedan jalov pokušaj da se optuži hrvatsku policiju koja, ponavljam, provodi hrvatsko i europsko zakonodavstvo", poručio je Božinović, a prenosi N1.

Božinović je podsjetio i da je Hrvatska u više navrata pozivala sve one koji imaju kontakte s migrantskom populacijom da im objasne da vlasti neće dopustiti ilegalan ulazak u RH.

"Hrvatska provodi schengensko zakonodavstvo na način da onima koji zatraže azil to omogućava. Oko osamdeset posto onih koji zatraže azil u međuvremenu nestanu dok čekaju rješenje nadležnih tijela što govori o zloporabi tog instrumenta", rekao je Božinović.

Ministar se požalio i da bi se Hrvatska trebala brinuti o ljudima koji su vraćeni u Hrvatsku, ali koji u našoj zemlji ne žele ostati.

"Svi koji su nestali iz Hrvatske i otišli dalje predstavljaju kategoriju sekundarnih migracija i kada budu identificirani od strane njemačke ili austrijske policije njih se vraća u Hrvatsku. Oni ne žele u Hrvatsku, odu u treće zemlje koje ih ne žele i onda ih vraćaju u Hrvatsku koja bi se trebala pobrinuti o ljudima koji u Hrvatskoj ne žele biti", požalio se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:41