REKONSTRUKCIJA VLADE

MINISTAR HORVAT 'Premijer razgovara s potencijalnim ministrima, budite strpljivi, bit će u idućih mjesec dana još novih imena'

 
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Ministar gospodarstva Darko Horvat izvijestio je u petak da premijer Andrej Plenković razgovara s ministrima i mogućim kandidatima o rekonstrukciji Vlade te je naglasio kako je siguran da će u slijedećih mjesec dana izaći s novim imenima.

"Premijer je dobio puni legitimitet za osvježenjem Vlade, razgovara s potencijalnim i postojećim ministrima. Budimo malo strpljivi. Kao što je jučer izašao s jednim imenom, siguran sam da će u slijedećih mjesec dana biti još nekih novih imena", rekao je Horvat.

Na pitanje o novim medijskim navodima protiv ministra državne imovine Gorana Marića, Horvat je rekao da ne želi iznositi subjektivno stajalište i da vjeruje u vjerodostojnost institucija.

"Ne bih iznosio bilo kakav subjektivan stav. Ministar Marić je dio Vlade, svaki njegov potez je pod povećalom i siguran sam da se ništa nije dogodilo, a da iza toga nije ostao pisani trag koji se uvijek može analizirati. Ako je bilo pogreške, sigurno je evidentirana", poručio je Horvat.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac kazala je kako o rekonstrukciji Vlade odlučuje premijer, a o tome još nije s njime razgovarala.

O prijedlogu premijera Plenkovića, da se za novog ministra uprave izabere Ivan Malenica, ministrica je rekla da ima dobre reference te smatra da će dobro raditi svoj posao.

Novinari su ministricu pitali i što ako premijer zatraži njenu smjenu.

"Ja sam spremna na sve", kratko je odgovorila Žalac.

A o slučaju ministra Marića i pitanju njegove odgovornosti rekla je kako svaki dan "izlaze neke afere".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:24