TRAGEDIJA NA HVARU

MINISTAR KUJUNDŽIĆ OBIŠAO DJECU U KBC-u SPLITU 'Djeca se nisu otrovala hranom nego plinom, to je nespretno došlo u javnost i radi štetu Hrvatskoj'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2019. u 14:36

Split, 140819.
KBC Split.
Lijecnici KBC-a Split izvijestili su na konferenciji za novinare o zdravstvenom stanju stradalih Talijana koji su u u utorak helikopterom prebaceni u splitsku bolnicu.
Na fotografiji: Milan Kujundzic i lijecnici KBC-a Split.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Milan Kujundzic i liječnici KBC-a Split

 

SPLIT - Stanje dvoje otrovane djece iz Italije još uvijek je ozbiljno, ali se ipak popravlja, izjavio je u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić, potvrdivši kako su djeca  otrovana plinom, a ne hranom.

"Djeca su i klinički i laboratorijski bolje, no stanje je još uvijek ozbiljno", rekao je Kujundžić Hini nakon što je obišao djecu u KBC-u Split.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što su ih liječili vrhunski stručnjaci. "Uistinu je za pohvaliti vrhunsku medicinu koja im je pružena u KBC Split, gdje je ujedno i referentni centar za intenzivnu pedijatriju te su dobili optimalnu medicinsku skrb. Tako da je i to sreća da su došli u najbolje ruke", kazao je.

Kujundžić je dodao kako je Hrvatska kao turistička zemlja, što se tiče hrane, sigurna te je ponovio da se djeca nisu otrovala hranom.

"To je tako nespretno došlo u javnost, a sada radi štetu Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Dakle, djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom", rekao je ministar.

Dodao je da tek treba ustanoviti što se to događalo na jahti gdje su boravili.

Na konferenciji za medije liječnici su rekli da se po nalazima vidi da je povišena razina karboksihemoglobina u krvi, što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo