TEŠKO BOLESNI SUSTAV

Ministar Nakić otkrio pojedinosti reorganizacije bolnica

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.05.2016. u 09:26

Tomislav Kristo / CROPIX

U prva tri mjeseca ove godine bolnice su stvorile novih 160 milijuna  duga. Pitanje je dana kada će biti imenovani novi ravnatelji bolnica, a u sklopu najavljene reorganizacije, pred njima je velik zadatak - izliječiti teško bolesni bolnički sustav.

Kako racionalizirati i reorganizirati bolnički sustav i gdje će biti nacionalna bolnica, a gdje osam regionalnih i dvije subregionalne - za Dnevnik HTV-a otkrio je ministar zdravlja Dario Nakić.

Najavio je kako će se nacionalna bolnica za odrasle i nacionalna bolnica za djecu graditi u Zagrebu. Regionalne bolnice bit će organizirane sukladno položaju - po jedna u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Splitu, a dvije u Zagrebu. Dvije subregionalne bolnice bit će Pula i Dubrovnik.

'Novac curi kroz prste najviše zbog nedovoljnog nadzora kvalitete i rada unutar bolničkih ustanova. Inzistirat ćemo na tome da bolnice svakih mjesec dana podnose financijsko izvješće - koliko je potrošeno za zaposlene, koliko se izdvaja za antibiotike i lijekove općenito te posebno za skupe lijekove, a posebno će se voditi  i o godišnjim odmorima', izjavio je Nakić.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

 

 

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo