MARAS O MJERAMA

MINISTAR OBRTA O OVRHAMA NEMA POJMA 'Nitko mi nije rekao da će blokirati obrtnike'

To je stvar Porezne uprave i Ministarstva financija kako će se odnositi prema poreznim dugovima, objasnio je Maras i tako pokušao obraniti Vladu

ZAGREB - Ne nisam znao za ovu Vladinu mjeru. Saznao sam za nju danas putem medija, komentirao je u emisiji Hrvatska uživo na HRT- u ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras namjeru Slavka Linića da blokira račune svih obrtnika i firmi koje su dužne više od tri tisuće kuna, te da porezni dug naplatiti ovrhama.

- To je stvar Porezne uprave i Ministarstva financija kako će se odnositi prema poreznim dugovima. Očito se smatralo da je ovo čista stvar Porezne uprave i da se ro ne tiče mog resora, objasnio je Maras i tako pokušao obraniti Vladu.

DESECI TISUĆA TVRTKI IDU U BLOKADU Ovrhe svima koji duguju više od 3.000 kuna

- Osim toga, moguće je da su mediji sve to prenapuhali. Ja nigdje nisam vidio službeni stav Porezne uprave, rekao je i dodao kako se porezi moraju plaćati.

- Naravno, ne treba ignorirati visinu duga. Nije isto imati dugo 2.000 i od 50.000 kuna. Osim toga, prije blokade moraju se slati upozorenja, rekao je Maras i obećao da ničiji račun neće biti blokiran bez prethodnog upozorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:05