VRHUNAC IZBJEGLIČKOG VALA

MINISTAR VARGA 'U sljedeća dva tjedna u Hrvatsku će doći više od 20.000 izbjeglica, zdravsteni sustav mora funkcionirati'

 Tomislav Krišto/CROPIX

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u četvrtak da se u iduća dva tjedna u Hrvatskoj očekuje, prema neslužbenim procjenama, više od 20 tisuća migranata.

"Očekujemo da će kroz naredna dva tjedna biti 'peak' (vrhunac), odnosno jako veliki broj migranata, preko dvadeset tisuća, i za to vrijeme zdravstveni sustav u Hrvatskoj mora funkcionirati i zdravstvena zaštita stanovništva mora biti osigurana", rekao je Varga novinarima uoči sjednice vlade.

Također je izjavio da se krizni stožer ministarstva zdravlja redovito sastaje i da je u stalnom kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima, upravama bolnica i domova zdravlja vezano za zbrinjavanje izbjeglica.

"Situacija je zadovoljavajuća", rekao je Varga i zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na visokoj razini profesionalnosti.

Po njegovim riječima, još prije mjesec dana pripremljeni su svi protokoli vezano za prihvat imigranata koji su u srijedu aktivirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:12