INSPEKCIJA OBAVILA SVOJE

MINISTARSTVO SE OGLASILO O NADREALNOM SLUČAJU IZ OBROVCA Po običaju 'peru ruke u tuđem lavoru' i prebacuju odgovornost na druge strane

 
Dr. Goran Jusup i Veronika Pecolaj
 Promo/Nova TV

Dva dana nakon skandala s ordinacijom obiteljske medicine u Obrovcu odnosno dr. Gorana Jusupa koji je vidi kao koncesionara i medicinske sestre Veronike Pecolaj za koju je utvrđeno da nema licencu za rad oglasilo se i Ministarsvo zdravstva koje po običaju 'pere ruke u tuđem lavoru'.

Naime, u priopćenju poslanom medijima objašnjava se da su nakon 'zaprimljene pritužbe pacijenata iz Obrovca obavijestili Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, budući da je riječ o njihovu ugovornom subjektu.

Također, budući da je izdavanje, kao i oduzimanje dozvole za rad u nadležnosti Hrvatske liječničke komore, o istom je Ministarstvo zdravstva izvijestilo i navedenu komoru.

No, Ministarstvo ne navodi da je u njihovim rukama 'rješenje o prestanku obavljanja djelatnosti bez kojeg nema zatvaranja ove, po svemu, suspektne ordinacije.

U priopćenju dalje navode iz MIZ-a da je 'sukladno svom djelokrugu rada, HZZO je u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih.

U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine.

Tek sad će, kažu u ministarstvu, 'dodatno uputiti i zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Po prikupljanju svih podataka i utvrđenom stanju, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Riječju, MIZ use do sad nije uopće involvirao u slučaja već je samo delegirao' odgovornost premda je bilo očekivano da već na prve dojave pacijenta pošalje u Obrovac zdravstvenu inspekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:25