POVIJESNA PRESUDA

Mirjana Markač: 'Pravda je spora, ali dostupna. Moralo se to dogoditi!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.11.2012. u 10:49

Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

DEN HAAG - Pravda je spora, ali dostupna, rekla je Mirjana Markač, supruga generala Mladena Markača, koji je zajedno s generalom Antom Gotovinom u petak pravomoćnom presudom Žalbenog vijeća Haškog suda oslobođen svih optužbi.

"Pravda je spora, ali dostupna. Moralo se to dogoditi", rekla je Mirjana Markač preplavljena emocijama nakon što je žalbeno vijeće poništilo osuđuje presude Prvostupanjskog vijeća.

UŽIVO IZ HAAGA Srušena cijela presuda! Sud: 'Odmah pustite generale iz pritvora! Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata, deportacije Srba ni prekomjernog granatiranja!' NOVO Ministar Kotromanović Vladinim avionom ide po generale

"Nemam riječi, ne mogu vam opisati kako se osjećam, dobro je da mogu uopće govoriti", rekla je

Željko Dilber, prijatelj i suborac generala Gotovine, također je oduševljen presudom žalbenom vijeća.

"Na generalu Gotovini vidjelo se veliko olakšanje kada je sudac pročitao odluku", rekao je.

"Fantastičnim" je ocijenio činjenicu da se u Haškoj sudnici čulo da je Oluja bila legitimna vojna akcija. "Ponavljamo već 11 godina da je Oluja bila legitimna, najponosnija akcija Hrvatske vojske", rekao je Dilber.

Upitan hoće li organizirati proslavu oslobađajuće presude, Dilber je rekao da treba prvo vidjeti s generalom Gotovinom, ali da su ljudi u Hrvatskoj već počeli spontano slaviti.

Izdvajamo