AMBASADORI LIJEPE NAŠE

MODRIĆ: MORATE VIDJETI OVAJ VIDEO! U Londonu prikazan novi spot u kojem 11 najuspješnijih Hrvatica i Hrvata predstavlja najljepše od naše zemlje

Glavni glumci pristali su svoj honorar - ukupno pola milijuna kuna - prepustiti u humanitarne svrhe, a dogovoreno je da će svaki od njih moći odabrati udrugu kojoj će biti proslijeđen dio honorara
 HTZ

“Morate vidjeti ovaj video”, kaže nasmijani Luka Modrić, a kamera se ubrzo preusmjeri na Marina Čilića. On stoji posred dubrovačkog Straduna, pogleda u kameru pa sve gledatelje pozove da posjete grad u kojem se prvi put zaljubio.

Tako izgledaju prvi kadrovi novog hrvatskog turističkog spota koji je jučer, taman pred zatvaranje drugog dana londonskog World Travel Marketa​, Hrvatska turistička zajednica s Ministarstvom turizma predstavila trenutnim i budućim partnerima, novinarima i ostalim posjetiteljima sajma.

Riječ je o videouratku u trajanju malo duljem od tri minute, nastalim pod redateljskom palicom Nevija Marasovića te u suradnji s produkcijskom kućom BBDO, koji će u idućem periodu služiti za promidžbu naše zemlje na svim važnijim emitivnim tržištima.

Videom se pokušalo obuhvatiti sve najljepše od naše zemlje - mlade i uspješne hrvatske sportaše, glumce i glazbenike, najatraktivnije lokacije, vrijednu povijesnu i kulturnu baštinu, ali i bogatu hrvatsku ponudu koja uključuje enogastronomiju, noćni život, aktivan odmor i mnoge druge sadržaje.

Uz Modrića i Čilića, glavni glumci u spotu pristali su biti i nogometaši Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić, ali i košarkaš Dario Šarić, kao i poznati duet 2 Cellos, glumica Zrinka Cvitešić te glazbenik Maksim Mrvica.

- Dosadašnji spotovi uglavnom su se bavili prezentacijom hrvatskog krajolika, ali mi smo sada željeli napraviti neki pomak, video kojim bismo obuhvatili sve hrvatske prirodne ljepote, ali i naše proizvode, kao i ljude koji nas najbolje prezentiraju. Igrali smo na emocije i iskrenost - pojasnila je glavna savjetnica Ministarstva turizma Barbara Mesić, naglasivši kako je posebno teško bilo u samo dva mjeseca, koliko se spot snimao, okupiti toliko značajnih ljudi i pridobiti ih da sudjeluju u realizaciji ove promocije.

Na sreću, led je probio Marin Čilić, koji je iz prve pristao od pet sati ujutro stajati posred Straduna za nekoliko sekundi spota, a upravo je on djelatnike Ministarstva turizma zatim spojio s Mariom Mandžukićem i ostatkom domaće nogometne reprezentacije.

Mandžukić u spotu predstavlja svoju rodnu Slavoniju, Ivan Rakitić nacionalne parkove, a Dejan Lovren poslužio je kao najbolji promotor aktivnog turizma.

Ipak, u spotu su i neke od najpoznatijih i najljepših domaćih destinacija i znamenitosti poput bračke plaže Zlatni rat, zadarskih Morskih orgulja, šibenske katedrale ili zagrebačkoga gričkog topa. Prema informacijama iz HTZ-a, trominutni video jedan je od dosad najjeftinijih domaćih turističkih promotivnih spotova - realiziran je s budžetom od 700 tisuća kuna, a vrijednost mu daje i činjenica da je humanitarnog karaktera.

Glavni glumci iz videa, naime, pristali su svoj honorar - ukupno pola milijuna kuna - prepustiti u humanitarne svrhe, a dogovoreno je da će svaki od njih moći odabrati udrugu kojoj će biti proslijeđen dio honorara.

Osim toga, dodatna je specifičnost spota to što će se pojedini njegovi kraći dijelovi moći “rezati” i koristiti za ciljanu publiku na specifičnim emitivnim tržištima, a po toj su logici, na neki način, birani i glavni akteri videa. Dobar dio “glumaca” prepoznatljiv je na globalnoj razini, ali dio njih nosi dodatnu specifičnu težinu i na pojedinim tržištima (poput Maksima Mrvice, kojeg obožavaju na Istoku), što bi također trebalo pridonijeti vrijednosti spota.

- Osim toga, sljedeća godina cijela će biti u znaku sporta zbog brojnih sportskih događaja i prvenstava, pa su nam se sportaši učinili dobrim ambasadorima turizma - poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:25