NEZADOVOLJNI

Mostovci poželjeli vidjeti nevažeće potpise za referendum, Josipa Rimac im rekla da mogu vidjeti samo svoje: 'Za druge im treba privola svakog birača'

 
 Hanza Media

Nakon što su mostovi saborski zastupnici Miro Bulj, Robert Podolnjak i Marko Sladoljev jutros došli u Ministarstvo uprave kako bi dobili uvid u kontrolne liste s nevažećim potpisima za referendum o izbornom sustavu, državna tajnica Josipa Rimac primila ih je u zgradi Ministarstva, ali zbog naputka Agencije za zaštitu osobnih podataka, nisu dobili uvid.

Sa sastanka su izašli nezadovoljni jer su smatrali da uz potpisanu izjavu o zaštiti osobnih podataka kao saborski zastupnici mogu dobiti uvid u neispravne potpise, a Rimac im je rekla da podnesu zahtjev na koji će onda oni odgovoriti.

Međutim, još tijekom dana Ministarstvo uprave napisalo im je odgovor, u kojem stoji da mogu dobiti uvid samo u kontrolne liste sa svojim potpisima i taj im je odgovor Josipa Rimac danas donijela u Klub zastupnika Mosta, doznajemo, ali su mostovci to odbili primiti.

- Ako žele i uvid u potpise u aplikaciji, mogu to sutra ostvariti u prostorijama Apisa, a ako žele vidjeti i druge potpise, onda moraju ishoditi potpisanu privolu birača koji su potpisivali - pojašnjava nam neslužbeno sugovornik iz Ministarstva uprave.

Mostovci su nakon sastanka u Ministarstvu pojasnili kako su tamo došli nakon izjave ministra Lovre Kuščevića koji ih je pozvao da dođu.

- Temeljem ministrove izjave mi smo došli provjeriti te kontrolne liste s nevažećim potpisima za referendum. Nažalost, nisu udovoljili našoj molbi, nije nam omogućen uvid u kontrolne liste i državna tajnica nam je rekla da moramo podnijeti pisani zahtjev na temelju kojeg će oni odlučiti hoće li nam udovoljiti - rekao je Podolnjak.

Rekli su i da su spremni potpisati izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:33