NEZAPAMĆEN POKOLJ KOD ŠIBENIKA

MUČNO JUTRO FRANE JUNAKOVIĆA 'Zaklali su mi 40 ovaca!'

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 08.09.2016. u 12:05

Zadar, 110211.
Pet divljih pasa nocas je zaklalo 18 ovaca te naklalo (ranilo) 25 ovaca obitelji Smokrovic iz Poljica Brig kod Zadra.
Na fotografiji: jedan od ranjenih janjaca.
Foto: Andrija Lucic / CROPIX
CROPIX

Arhiva

PSI LUTALICE ZAKLALI MU 40 OVACA 'Ostale priklane leže u staji, druge su se razbježale... Godinama upozoravam nadležne na ovaj čopor. Mučno mi je!'

ŠIBENIK – U mjestu Dubrava nadomak Šibenika, u utorak navečer dogodio se nezapamćen masakr ovaca. Stado u vlasništvu Frane Junakovića, dok se vraćao sa ispaše, uz blizini poslovne zone Podi napao je čopor od pet-šest pasa lutalica.

- A šta da vam kažem, mučno mi je. Dvadesetak ovaca je uginulo, još toliko je priklano, leže u staji i teško će preživjeti, a tragamo za još tridesetak ovaca koje su se od straha razbježale, a među njima je dosta priklanih – ispričao nam je 70-godišnji Frane Junaković.

Sve je počelo negdje oko, 19,30 sati, kada je na stado nahrlio taj, meni dobro poznat,  čopor pasa mješanaca, nastavio je Junaković, dodajući kako ih je bezuspješno pokušavao otjerati.

- Uzalud sam godinama upozoravao sve nadležne komunalne gradske službe na problem ovih pasa lutalica koji obitavaju oko gradskog deponija Bikarac. Prije deset dana zaklali su mi deset ovaca, i nitko nije reagirao. Eto, sad nakon ovog masakra reagirala je napokon Policija i nadležne službe. Od 240 ovaca koje sam imao prije tri godine, ostalo mi je sada svega 130. Sve su one bile žrtve ovih istih krvoločnih pasa, a nitko do sada nije reagirao – izjadao nam se Frane Junaković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo