OBIŠLI IZLOŽBENE ŠTANDOVE

MUP: Predsjednica i ministar Božinović posjetili policijski Dan otvorenih vrata u Karlovcu

 Robert Fajt / CROPIX

U športskoj dvorani Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu u utorak je održan policijski Dan otvorenih vrata, na kojem su se mladi mogli upoznati s policijskim zanimanjem, a izložbene štandove obišli su i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar Božinović je rekao da MUP ove godine prvi puta po svim županijama organizira ovu akciju kojom populariziraju policijski posao kako bi privukli mlade ljude da se školuju za policajce. Napomenuo je da ove godine upisuju 200 polaznika više nego lani, ukupno njih 600. Pozvao je maturante da se prijave na natječaj, jer su rok za prijavu pomaknuli na krajnji rok, početkom srpnja, izvijestio je MUP.

U vrijeme provođenja aktivnosti na prostoru ispred dvorane posjetitelji su mogli pogledati izložena policijska vozila, a u športskoj dvorani bili su postavljeni info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Tom prilikom zainteresirani su imali priliku upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija, specijalna policija) te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje su iskazali interes.

Najveći interes svakako je privukla provjera tjelesnih i motoričkih sposobnosti koju je proveo policijski službenik za stručno usavršavanje policije, ali i izloženo oružje i oprema interventne i specijalne policije, kažu u MUP-u.

Uz navedeno polaznici Policijske škole prezentirali su tehniku pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, a DEMO tim Interventne jedinice policije izveo je vježbe za tehnike borilačkih vještina, obranu od noža, pištolja i palice. Policijski službenik prikazao je i rad sa službenim psom, a pored navedenog svoje predmete izložio je i Muzej policije oko kojeg se također okupio veliki broj mladih ljudi, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:54