ZANIMLJIV SLUČAJ

MUŠKARAC IZ BJELOVARA SAZNAO DA JE ZARAŽEN NAKON 14-DNEVNE SAMOIZOLACIJE Naš poznati epidemiolog Kaić za Jutarnji objašnjava kako je to moguće

 
 AFP

Danas je potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako da se broj sada popeo na devet osoba pozitivnih na koronavirus, piše Večernji list.

Jučer je u Općoj bolnici Bjelovar testirano 17 osoba, 10 nalaza je obrađeno, a tijekom današnjeg dana očekuje se preostalih 7 rezultata. Ukupno je do sada u Općoj bolnici Bjelovar testirano 146 osoba. Povećao se i broj osoba koje su u samoizolaciji, s današnjim danom ima ih 534.

Podsjetimo, nakon niza od četiri dana bez novozarežnih, prije tri dana zabilježena su dva slučaja zaražene osobe koje dolaze iz Garešnice i Bjelovara.

Zanimljiva je vijest da je jedan Bjelovarčanin saznao da je zaražen koronavirusom nakon što je mu je prošla 14-dnevna samoizolacija koju je, kako je sam rekao, odradio pod strogim uvjetima.

Tvrdi da tijekom samoizolacije nije imao ni jedan simptom odnosno da su se oni pojavili tek nakon devetnaest dana. Da ima Covid-19 potvrdilo je testiranje.

"Istraživanja govore da je vrijeme inkubacije koronavirusa od dva do 12 dana. Moguće je da se jači simptomi pojave i koji dan kasnije, a da je pacijent imao blage simptome već prije toga", objašnjava epidemiolog dr. Bernard Kaić, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Dodaje da bi tek epidemiološki izvidi mogli potvrditi što se točno događalo kod tog konkretnog pacijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:28