SMJENA TURISTA

NA KLJUČNIM CESTAMA KOJE SPAJAJU UNUTRAŠNJOST I MORE VLADAJU VELIKE GUŽVE Vozi se uz zastoje i u kolonama, a probleme bi moglo stvoriti i nevrijeme

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.07.2019. u 11:11

Zagreb, 190619. Naplatne kucice Lucko.
Zbog produzenog vikenda pojacan je promet na naplatnim kucicama Lucko.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Ilustracija

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, povremeno u oba smjera, a između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se uz povremene kraće zastoje u kolonama u pokretu.

Na ulasku na autocestu u Lučkom zasad nema dužih čekanja, javio je HAK u 10,20 sati. 

Na autocestama su mogući zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama pa HAK vozače poziva na dodatan oprez.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je dugačka 2 km i dijelom se proteže i na Istarski ispilon. Na autocesti A7 kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila proteže se oko 1,5 km.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko kilometar.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Probleme bi vozačima tijekom subote povremeno mogli stvarati nepovoljni vremenski uvjeti. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom dana će biti promjenljivo i nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. U prvom dijelu dana kiša i pljuskovi očekuju se na zapadu, a do večeri će se proširiti na veći dio zemlje. Osobito duž obale pljuskovi mogu biti izraženiji.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno do jako jugo i istočni vjetar okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na ostatku obale. Uz nestabilnosti vjetar će lokalno biti pojačan. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, na Jadranu od 24 do 28 °C.

Zbog najavljenih grmljavinskih oluja DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje za dalmatinsko priobalje, a žuta upozorenja za ostatak države.

U nedjelju djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne, osobito u unutrašnjosti, mjestimice kiša ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, ujutro i jaka bura, danju sjeverozapadni i zapadni vjetar, a bura će navečer i u noći ponovno pojačati. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 17 do 21. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo