OBITELJSKO NASILJE

NA SUĐENJU ALOJZU TOMAŠEVIĆU SVJEDOČILA NJEGOVA SESTRA: 'Mara je sve izmislila i slagala. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana?'

Alojz i Mara Tomašević
 Danijel Soldo / CROPIX

Na nastavku suđenja županu Požeško-slavonske županije Alojzu Tomaševiću zbog obiteljkog nasilja, danas je na općinskom sudu u Slavonskom Brodu svjedočila njegova sestra Manda Kvaternik, javlja N1.

Ona je odbila blagodat nesvjedočenja, pravo koje imaju članovi obitelji.

'Sve je izmislila i slagala je', rekla je Manda Kvaternik o Mari Tomašević, supruzi Alojza Tomaševića koja ga je javno optužila za ozljeđivanje i obiteljsko nasilje.

Svjedokinju je sud upozorio da mora iznositi samo činjenice, a ne donositi zaključke. Ona je zatim rekla da nikad nije primijetila bračne probleme Alojza i Mare te da joj se Mara nikad nije obratila za pomoć.

'Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest i njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana', rekla je sestra optuženog i dodala da je Mara Tomašević prijetila njoj i bratu. Alojza Tomaševića je prozivala zbog ljubavnice i rekla 'da će mu oči iskopati', rekla je Manda Kvaternik. Dodala je i da je Mara Tomašević navodno spominjala i pištolj.

Mara Tomašević ju je u sudnici pitala koliko je puta dolazila miriti ih, no Kvaternik je odgvorila da se to nikad nije dogodilo. Tomašević joj je odgovorila da to nije istina, upitavši Kvaternik vjeruje li u Boga, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:08