AMERIČKI ČASOPIS GLAMOUR: KOSOR JE ŽENA GODINE

'Nagrada je došla u pravom trenutku. Oporba je izrekla puno teških riječi na moj račun'

Glamour ističe da se Kosor neustrašivo bori s Vladinom korupcijom, nasiljem te spolnim stereotipima u školama
Zagreb, 271010.Sabor, Markov trg.Sjednica Sabora s temom povjerenje Hrvatskoj vladi.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Američki ženski časopis Glamour proglasio je hrvatsku premijerku Jadranku Kosor Ženom godine 2010. Neočekivana vijest objavljena je danas na internetskim stranicama tog časopisa, a premijerka Kosor nalazi se u društvu 18 predsjednica država ili vlada u svijetu kojima je ove godine pripalo to ugledno priznanje.

Najmoćnije žene svijeta

Glamour već 20 godina dodjeljuje ovo priznanje, a zbog obljetnice nagrada je ove godine nazvana “Ženski šefovi država: Izabrane”.

- To su doslovno najmoćnije žene svijeta: 18 aktualnih predsjednica i premijerki.

Taj se broj gotovo udvostručio od 1990-ih i te čelnice sada mijenjaju smjer povijesti, ne samo za žensku polovicu svijeta, već za sve nas - piše Glamour u popratnom tekstu uz objavu imena nagrađenih.

U Glamouru je istaknuto i da se Kosor neustrašivo bori s Vladinom korupcijom, nasiljem te spolnim stereotipima u školama.

Na dodjeli i Oprah

Na svečanoj dodjeli nagrada sljedećeg tjedna u newyorškom Muzeju moderne umjetnosti među predstavljačima nagrađenih bit će Oprah Winfrey, Janet Jackson, gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, Hilary Swank, Kate Hudson i drugi.

Kosor je za HTV izjavila kako će najvjerojatnije ići u New York na dodjelu nagrade. - Danas je osam dana od rasprave u Saboru gdje je oporba tražila moju smjenu i izgovorila puno teških riječi i na moj i na račun Vlade. Mislim da je došla u pravom trenutku - rekla je premijerka za HTV.

Nagrađene su i Angela Merkel te Borjana Krišto

Među dobitnicama priznanja su dobile njemačka kancelarka Angela Merkel, argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner, jordanska kraljica Rania i predsjednica Federacije BiH Borjjana Krišto. Nagrađene su i glumica Julia Roberts, pjevačica Cher, modna kreatorica Donatella Versace, pjevačica Fergie, te sportašice Lindsey Vonn, Mia Hamm i Lisa Leslie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:09