VELIKI SPORTSKI USPJEH

NAJLJEPŠI TROFEJ U SVIJETU SPORTA VRAĆA SE U HRVATSKU! Doček prvaka svijeta u 15 sati na Trgu, čestitke pljušte sa svih strana

 REUTERS/Pascal Rossignol

Doček hrvatske reprezentacije bit će u ponedjeljak u 15 sati na Trgu Bana Jelačića.

Naši heroji poletjet će iz Pariza letom u 12.30 sati, sletjeti oko dva sata kasnije i potom krenuti prema Trgu.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je hrvatskoj teniskoj reprezentaciji na osvajanju Davisova Cupa.

"Čestitamo vam na srčanosti, ustrajnosti i virtuoznosti u nizu sjajnih pobjeda okrunjenih osvajanjem Davisova kupa, najcjenjenijega teniskog momčadskog natjecanja. Hrvatska se, ponosna, zajedno s vama raduje!", stoji u čestitci predsjednika Vlade RH -a.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pozvao je sve građane na slavlje, a hrvatskim tenisačima i vodstvu reprezentacije uputio je čestitku u kojoj stoji:

Bravo Hrvatska!

Fenomenalnom pobjedom nad reprezentacijom Francuske u gostima ponovno ste oduševili sve nas i cijeli teniski svijet.

Hrvatska po drugi put u povijesti osvaja najprestižniji timski pehar u tenisu, Davis Cup!

Ovaj naslov svjetskih prvaka, ova blistava pobjeda kao i one koje su joj prethodile, potvrđuju da smo zemlja vrhunskog tenisa i sjajnih tenisača koji nas čine ponosnima i sretnima.

Hvala vam na tome, na vašoj srčanosti, teniskom umijeću, na moćnoj predstavi koja će se dugo, dugo pamtiti. Hvala vam na zajedništvu što ste ga i ovoga puta tako zorno prezentirali.

U ime svih Zagrepčana i svoje osobno čestitam vam na povijesnom uspjehu i s nestrpljenjem vas čekamo u Zagrebu da još jedanput s vama podijelimo radost i neizmjerni ponos!

U povodu osvajanja Davisa cupa, hrvatskoj teniskoj reprezentaciji čestitku je uputio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković:

Dragi tenisači, izborniče i stručno vodstvo hrvatske teniske reprezentacije,

od srca vam čestitam na osvajanju 1. mjesta u svjetskom teniskom kupu – drugog Davis cupa u povijesti hrvatskog tenisa!

Bili ste sjajni tijekom cijelog natjecanja i ušli u povijest hrvatskog i svjetskog tenisa. Dokazali ste da ste sportaši iznimnog talenta, predanosti, marljivosti i borbenosti. Ali pokazali ste i veliko zajedništvo boreći se za Hrvatsku.

Budite svi zajedno zasluženo sretni i ponosni kao što su i svi Hrvatice i Hrvati u domovini i inozemstvu ponosni na vas i zahvalni za zadovoljstvo i emocije koje ste nam pružili, posebno ova tri finalna dana u Francuskoj.

U 2018.godini, Hrvatska je postala svjetsko sportsko čudo – 1. u tenisu i 2. u nogometu. Budimo ponosni!

Tenisačima je čestitao i ministar obrane Damir Krstičević.

- Upućujem čestitke hrvatskim tenisačima na osvojenom Davis cupu! Fantastičnom igrom naši dečki izborili su veličanstvenu pobjedu u Francuskoj! Hrvatska je ponosna na vas, svaka vam čast!", stoji u čestitki ministra Krstičević

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primit će ih u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:08