STARA TVRDNJA

NAJVEĆI GAZDIN SPIN NA YOUTUBEU Todorić kaže da bi Agrokorov IPO 'Hrvatsku prema zvijezdama povukao' iako je od projekta dokumentirano odustao

 
 YouTube, Ivica Todorić

Ivica Todorić u srijedu je preko YouTube kanala još jednom ponovio svoju staru tvrdnju o tome da je Agrokor bio spreman za izlazak na burzu te da bi to “Hrvatsku prema zvijezdama povuklo” pa je red da podsjetimo još uvijek de jure vlasnika Agrokora na sporazum koji je potpisao 14. prosinca 2016. godine.

Tada je Todorić s Agrokorom d.d. potpisao sporazum o raskidu sporazuma o snošenju mogućih negativnih efekata IPO-a Agrokora d.d. (čiji je rok realizacije bio 30. prosinca 2018.) u kojem se navodi da, “temeljem analize svih dostupnih podataka i činjenica, do realizacije predmetnog projekta nije i niti će doći (…) i da stranke sporazum raskidaju s danom 14. prosinca 2016. godine”.

Podsjetimo, Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora, prilikom objave tog dokumenta ustvrdio je kako on “izrijekom potvrđuje da su se Agrokor d.d. i Ivica Todorić 14. prosinca 2016. suglasili da do Agrokorova IPO-a nije došlo i niti će doći te su svi troškovi navodno povezani s ovim projektom, koji nisu bili prikazivani niti knjiženi od 2010. do 2015. godine, postali trošak u 2016.”.

U sklopu revizije poslovanja Agrokora, rekao je Ramljak, utvrđeno je da se samo dio tih troškova odnosi na IPO, odnosno da je 50 posto tih troškova ustvari bilo privatne naravi, a riječ je o troškovima za ljetovanja i mondena ljetovališta, helikoptere, brodove i avionske karte. “Nije toliko problem što je imovina Agrokora korištena u privatne svrhe, to se sve može regularno koristiti ako se regularno plaća, ali ovdje je glavni problem to što ti računi uopće nisu bili prikazivani u bilancama i izvješćima, nego su odjednom iskrsnuli u prosincu 2016.

Zbog toga smo i angažirali kompaniju za forenzičku financijsku analizu kako bismo vidjeli na što se sve trošilo”, istaknuo je tada izvanredni povjerenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:55