BIVŠA MINISTRICA FINANCIJA

NAKON HDZ-a, NAPUŠTA I SABOR Martina Dalić neće više biti zastupnica

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.07.2015. u 16:50

Sandra Šimunović/CROPIX

Bivša HDZ-ova ministrica finanacija i saborska zastupnica, a sada nezavisna zastupnica, Martina Dalić napušta saborske klupe, a formalnu potvrdu te njezine odluke Hrvatski bi sabor mogao donijeti već u srijedu, prije ljetnog odmora.

Dalić je podnijela ostavku na zastupničku dužnost, potvrdili su u nadležnom saborskom Manadatno-imunitetnom povjerenstvu (MIP), koje je zbog toga sazvalo sjednicu za srijedu ujutro, kako bi svoju odluku odmah proslijedilo Saboru. Dalić ostavku nije obrazložila, na to je zakon ne obvezuje, kažu u MIP-u.

Ostavku na dužnost Dalić je potvrdila i u telefonskoj izjavi za Hinu.

"Ništa nije iznenađujuće, iznenađuje interes (za ostavku), jer sam u više navrata rekla da se neću baviti politikom", rekla je. Hrvatski sabor, objašnjava, ulazi u posljednju fazu rada u sadašnjem sazivu, slijede parlamentarni izbori i saborski je rad, očekivano, okrenut tome.

Neću sudjelovati u tome, ostavka mi otvara prostor da gradim život i karijeru u okviru onoga što je moj interes, istaknula je Dalić.

Potvrdila je da po zakonu njeno mjesto u Saboru pripada HDZ-u, stranci na čijoj je listi izabrana u sedmoj izbornoj jedinici.

Dalić se s HDZ-om razišla u jesen prošle godine, nakon čega je u parlamentu djelovala kao nezavisna zastupnica.

Stranku je napustila nakon nesuglasica oko njezina prijedloga reforme javne uprave. Dalić je s nekolicinom HDZ-ovih zastupnika izradila niz zakona čije je svrha bila unaprijediti sustav napredovanja unutar državnih službi, no Klub HDZ-a te prijedloge nije želio prihvatiti kao svoje, nakon čega je izašla iz stranke.

Pritom je također optužila vodstvo HDZ-a da se nije dovoljno ozbiljno pripremilo za reforme koje bi moralo provesti ako HDZ nakon idućih izbora dođe na vlast.

Izdvajamo