RIJEŠEN PROBLEM

NAKON PRIČE O BOLESNOM OTOČANINU Pacijenti više ne moraju brinuti! Zadarska bolnica zapošljava vozača koji će uzorke voziti u zagrebačke laboratorije

 
 Jure Mišković / CROPIX

Nakon što je Zadarski.hr objavio priču o teško bolesnom pacijentu s otoka Molata koji se sam morao snalaziti kako materijale s biopsije dostaviti u specijalizirani zagrebački laboratorij, jer se u Zadru takva vrsta pretrage ne radi, odmah je reagiralo ravnateljstvo zadarske Opće bolnice.

Problem je riješen, zadarska bolnica zaposlit će vozača koji će odraditi ono što su do sada morali sami pacijenti i uzorke voziti u Zagreb. Potvrdio je to ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina u obavijesti koju je poslao medijima, piše Zadarski.hr.

- Dostava materijala u kliničke bolničke centre vrši se putem DHL Express-a. U nekim slučajevima, zbog brže usluge, bolesnici sami preuzimaju materijal.

Svjesni da je za ovaj način prijevoza potrebno pronaći kvalitetnije rješenje, u ustanovi smo već prethodno poduzeli daljnje korake. Tako je proveden i završen natječaj za radno mjesto vozača koji će biti zadužen da cjelokupan materijal iz Odjela za laboratorijsku dijagnostiku, Odjela za hematologiju kao i PHD-uzorke s Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu dostavi u Klinički bolnički centar Zagreb, Klinički bolnicu Dubrava i Kliničku bolnicu Merkur.

Nadamo se da ćemo na ovaj način otkloniti poteškoće s kojima se susreću naši bolesnici vezano uz dostavu uzoraka, sve s ciljem što kvalitetnije zdravstvene usluge - kaže ravnatelj Čulina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:13