NAPAD NA BIVŠEG KOLEGU

NASTAVAK RATA IZMEĐU HNS-a i ČAČIĆA 'To su podmetanja i laži koje sve više pripadaju rubrici 'vjerovali ili ne'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2017. u 19:40

Ronald Goršić / CROPIX

HNS je u petak reagirao na prozivke predsjednika Narodne stranke Reformista  Radimira Čačića, upućene Predragu Štromaru i Blaženki Divjak, nazvavši ih podmetanjima i lažima koje sve više pripadaju rubrici "vjerovali ili ne".

Čačić je danas prozvao HNS-ova potpredsjedniku Vlade Predraga Štormara i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak za opstrukciju  isplate proračunskog novca za  troškove javno-privatnog partnerstva kod gradnje školskih objekata.

U priopćenju iz Središnjeg ureda HNS-a poručili su Čačiću, bivšem predsjedniku te stranke, "da ne grize ruku koja ga je godinama hranila, a na račun koje i dan danas bere plodove HNS-ova rada te pljuje po stranci koja mu je bila dobra dok su HNS-ovke i HNS-ovci danonoćno radili za njega".

U priopćenju iznose i  da je  HNS na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio 130.000 preferencijalnih glasova,  a Narodna stranka Reformisti Radimira Čačića tek 9488 preferencijalnih glasova, od kojih mu je bivši HNS-ovac Darinko Dumbović donio čak 2650 glasova i to na račun stranke Milana Bandića.

Navode i da je stranka Radimira Čačića u njegovoj 3. Izbornoj jedinici osvojila tek 5040 preferencijalnih glasova.

Ističu i da  je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak  osigurala 20 milijuna kuna za Varaždinsku županiju, Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu, što će HNS i podržati u Hrvatskom saboru.

Za Čačića, koji je kao HNS-ovac obnašao dužnost potpredsjednika Milanovićeve vlade, kažu da u to vrijeme nije osigurao trajno rješenje za javno privatno partnerstvo, te da se kao predsjednik Reformista svakodnevno kiti tuđim perjem i maše projektima koje je započeo Predrag Štromar kao njegov prethodnik u Varaždinskoj županiji.

Tvrde i da se Radimir Čačić 2008. godine, kada je smijenjen s pozicije župana Varaždinske županije, odmah želio kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika, te ističu kako taj podatak govori koliko mu je stalo do građana Varaždinske županije.

Na kraju pozivaju građane da pročitaju Čačićevu knjigu "Ostvarenja", za koju kažu da su mu pisale članice i članovi HNS-a, a ne on sam.

 "Možda je vrijeme za nastavak te knjige pod nazivom 'Korupcijom, ucjenama i lažima do ostvarenja', jer to je jedino i najbolje što Radimir Čačić nažalost zna i može raditi", zaključuju u priopćenju iz HNS-a.

Izdvajamo