POSEBNI PROGRAMI

NOĆENJA I DOLASCI ZA NOVU GODINU U ISTRI Za blagdane će biti više turista nego lani, a Novu godinu će ih u istarskim gradovima dočekati 7 posto više

 Srećko Niketić / CROPIX

Ove godine u Istri će biti za božićne i novogodišnje blagdane više turista nego lani u istom razdoblju. Prema podacima županijske Turističke zajednice očekuje se da će u najvećim istarskim gradovima Novu 2019. godinu dočekati 15.962 turista, što je sedam posto više nego lani. Riječ je o turistima koji će u ovoj regiji boraviti od 21. prosinca pa sve do 2. siječnja iduće godine.

Planira se da će ostvariti 57.288 noćenja što je pet posto više. Inače, podaci o noćenjima i dolascima prikupljeni su od najvećih hotelskih tvrtki koje posluju u Istri – Plavoj laguni i Valamar Rivieri iz Poreča, Maistri iz Rovinja, Laguni Novigrad te Arena Hospitality Groupu iz Pule. Svoja će vrata otvoriti 30 velikih hotela, a i njihova prosječna popunjenost bit će veća nego lani – 69 posto.

Zatvoreni će biti od većih objekata samo oni na Brijunima, naselje Bi Village u Fažani, Valalta u Rovinju te Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji. Isto tako, svoja će vrata otvoriti i 20-tak manjih hotela diljem Poluotoka. Svi oni nude posebne programe i menije za doček Nove godine, koja će se ove godine organizirati gotovo u svim većim gradovima na otvorenom – u Puli, Poreču, Rovinju i Umagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:48