NOVI POKUŠAJ

NOVA PONUDA ZA SANADEROVU SLOBODU Odvjetnik Krsnik založio stan i ured od 6,5 milijuna kuna kao zamjenu za Kozarčevu

 Damjan Tadić/CROPIX

Obrana bivšeg premijera Ive Sanadera od jučer je u novom sastavu, a ujedno ima i novi prijedlog jamstva za njegov izlazak iz istražnog zatvora.

Nakon što su već nekoliko puta odbijeni na sudu, jer su pojedine ponuđene nekretnine, prvenstveno trećina njegove kuće u Kozarčevoj ulici, smatrane neadekvatnima, jučer je njegov braniteljski tim, u koji je ušao odvjetnik Krešimir Krsnik, izostavio tu nekretninu s popisa. Umjest dvoetažnog stana u Kozarčevoj, koji nema uredne papire, ponudili su u zalog ured odvjetnika Krsnika u Boškovićevoj ulici u centru Zagreba. Kako doznajemo, radi se o uredsko- stambenom prostoru većem od 400 kvadrata čija je vrijednost procijenjena na 850.000 eura, odnosno blizu 6,5 milijuna kuna.

Osim toga, kao zalog su ponuđene i “stare” nekretnine, stanovi Jerka Rošina, Marija Zubovića i oca Sanaderova odvjetnika Gorana Suića, te kuća Luke Bebića i roditeljska kuća Sanaderovih u Splitu.Vrhovni je sud, ukidajući presudu u aferi Fimi-Media još koncem rujna, odredio da Sanader može izići na slobodu ako položi jamstvo u visini od 12,4 milijuna kuna. Radi se o iznosu koji je u ranijoj fazi postupka, 2011. godine, ponudila sama obrana.

S uredom odvjetnika Krsnika vrijednost ponuđenih šest nekretnina popela se iznad 13 milijuna kuna, pa se čini da bi ovaj put predloženo jamstvo moglo biti dovoljno.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda već bi danas, a najkasnije sutra moglo odlučivati o ovom prijedlogu. No, na tu odluku postoji pravo žalbe Vrhovnom sudu, što znači da će Sanader prije mogućeg izlaska na slobodu morati pričekati pravomoćnu odluku.

Bivši premijer već danas bi se trebao pojaviti na Županijskom sudu, gdje se nastavlja suđenje u aferi Planinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:49