BRANIMIR MIHALINEC

OBJAVLJENO U KOJIM ŽUPANIJAMA SE SUTRA ŠTRAJKA U ŠKOLAMA, SINDIKATI PORUČUJU 'Nemamo osjećaj da će doći do rješenja, nitko nas ne zove'

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Štrajk u školama koji je počeo 10. listopada nastavlja se po cirkularnom principu, a sindikati javljaju da će se sutra štrajkati u osnovnim i srednjim školama u četiri županije, javlja N1.

To su: Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija, dok je danas u tijeku štrajk u Zagrebu. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je da će sindikati na redovnoj konferenciji za medije izvijestiti o tome kako će se štrajk nastaviti idućeg tjedna.

'Nemamo osjećaj da će se socijalni dijalog uspostaviti i nemamo osjećaj da će doći do rješenja iako je predsjednik Vlade rekao da nude dijalog, samo ne znamo kome jer nas ne poziva, pa ne znamo hoće li biti sastanak na kojem će Vlada nešto ponuditi. Neka nas Vlada ne zove ako su njihovi prijedlozi manji od naših, nismo se došli cjenkati', rekao je Mihalinec i poručio čelniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku da on ne treba braniti i zastupati sindikate jer nije HNS pokrenuo ovu inicijativu, već su to učinili sindikati još prošle godine, prenosi N1.

'Drago nam je da HNS podržava ministricu, ali to je naš zahtjev i molim predsjednika HNS-a da nas ne zastupa kao što nas je jučer zastupao u jednom intervjuu', poručio je Mihalinec.

Preporod poslao priopćenje

Povodom nastavka cirkularnog štrajka u školama, u srijedu se oglasio i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod.

- Danas, 16. listopada 2019. godine, u Zagrebu je proveden štrajk u 87 osnovnih i srednjih škola u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod.

Prema podacima pristiglima iz škola, u zagrebačkim osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama štrajkalo je 85,48% zaposlenika u osnovnim i 88,43% u srednjim školama.

Od ukupno 2058 članova Preporoda, u 87 osnovne i srednje škole na području Grada Zagreba u štrajku je sudjelovalo 1743 članova - stoji u priopćenju koje potpisuje Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:43