RADILA KAMPANJE

ODLAZI IZ POLITIKE, SREĆU JE POTRAŽILA U DRUGOJ BRANŠI Bivša glasnogovornica Zorana Milanovića i šefica kabineta Josipovića pronašla novi posao

 
 Mišo Lišanin / CROPIX

Danica Juričić Spasović, bivša glasnogovornica SDP-a te šefica kabineta bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića, novi je posao pronašla u Zagrebačkom kazalištu mladih.

To gradsko kazalište, koje u posljednje vrijeme interes javnosti privlači problemima oko izbora ravnatelja, početkom travnja naglo je ostalo bez dugogodišnje zaposlenice odjela za odnose s javnošću, Helene Braut. Na njezino mjesto je, kao vanjska suradnica, došla Juričić Spasović. Svoju biografiju ravnateljici kazališta poslala je nakon što joj je Braut rekla što se događa, kao i da će kazalištu hitno trebati netko tko može odmah uskočiti i početi raditi, prije raspisivanja javnog natječaja.

On je zaključen 25. travnja, a prijavilo se 15-ak kandidata. Kazalište će, prema proceduri, u zakonskom roku od 30 dana objaviti rezultate natječaja.

- Na njega sam se prijavila jer sam na tržištu rada. Sa stručne strane vjerujem da se rad kazališta može značajnije promovirati - kaže Juričić Spasović.

Iako je široj javnosti najpoznatija po radu za političare, kaže kako joj svijet kulture nije nimalo stran.

Od mladosti je radila u odnosima s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara, pojašnjava. Dosad je objavila dva romana za djecu i mlade, “Volim džudo, volim Sandru” i “Vodim te u Tokio”.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, a iza nje je i dugogodišnja novinarska karijera. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

- U odnosima s medijima i danas mi znatno pomaže dugogodišnje novinarsko iskustvo i poznavanje ključnih aktera u svijetu medija, poznavanje tog posla i novinarskih tokova.

Stekla sam značajno iskustvo u poslovima odnosa s javnošću, strateškom i kriznom komuniciranju - kaže Juričić Spasović te dodaje kako je kroz političke kampanje radila s najjačim međunarodnim stručnjacima u odnosima s javnošću, među kojima je i američki konzultant Alex Braun, koji je tijekom 2015. godine radio za SDP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:03