BREGANA

OGROMNE GUŽVE NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE 'Čekamo u autobusu od 10 sati sinoć, ne možemo nikuda. Svi smo umorni i gladni...'

 
Gužve na graničnim prijelazima Bregana (lijevo), Dubrava Križovljanska (u sredini) i Macelj (desno)
 screenshot HAK

Zbog proširenog broja zemalja na koje se odnose mjere o samoizolaciji, na granicama se stvaraju gužve, a mnogi građani čekaju već satima, javlja Dnevnik.hr.

"Stojimo tu u autobusu od 10 sati sinoć. Ne možemo nikud. Svi smo umorni i gladni. Nema uvjeta. Nisu organizirali ništa za pojesti ni popiti“, rekao je o gužvama na Bregani Danijel Nikolić, koji je u Hrvatsku krenuo iz Njemačke. Ondje navodno stoji 15-ak autobusa.

"Ne znamo zašto stojimo, pitali smo, ali nema informacija. Nije samo naš autobus. Puno ih je", a neki čekaju i od sinoć od 8, 9 sati" dodao je Danijel.

"Zamolio sam ih da me pregledaju ili što već treba jer sa djetetom imam termin kod doktora. Samo su mi rekli da čekam."

Da se satima, još od noćas čeka, doznaje se i na samom prijelazu.

"Takva su pravila. Sve je veći popis zemalja na koje se mjere odnose. Svi koji dolaze, ne samo iz Italije, nego i Njemačke, Austrije, Francuske i još nekih moraju dobiti rješenje o samoizolaciji. Puno je ljudi, a samo tri sanitarna inspektora. A još je danas petak", rekao je za Dnevnik.hr sugovornik i dodao da koliko je čuo, ništa bolja situacija nije ni na ostalim graničnim prijelazima.

"Gužve su, a i ljudi su nervozni. Svi koji dolaze moraju se pripremiti na višesatno čekanje", kažu na granici.

HAK o stanju na graničnim prijelazima

Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila, javio je HAK iza 12 sati.

Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije mole se da se upute na granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

Od 7:00 ujutro na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska radi pojačanog ulaska građana iz zemalja koje su visoko i srednje rizične (Austrije, dijela Slovenije i Njemačke) teretni i putnički promet preusmjerava se na GP Macelj i GP Goričan radi brže sanitarne obrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:55