POLICIJA IH PUSTILA

One su prosvjedovale ZA PRAVO NA IZBOR: 'Redari su bili strašno ljuti i navalili su na nas'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2016. u 14:14

Zagreb, 210516.
Clanice Inicijative Obrani pravo na izbor ,Dunja Ercegovic, i Dunja Jankovic pustene su nakon privodjenja iz I. policijske postaje.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / EPH

Dunja Janković (ispred) i Dunja Ercegović

Tijekom povorke "Hod za život" koja se zalaže protiv prava na pobačaj pokraj Zrinjevca došlo je do incidenta u kojem je policija privela dvije djevojke pa ih naknadno pustila.

Pjevačica Dunja Ercegović, poznata pod umjetničkim imenom Lovely Quinces, i umjetnica Dunja Janković stale su ispred kolone tijekom čega je došlo do naguravanja sa zaštitarima povorke "Hod za život", a rezultiralo njihovim privođenjem u policijsku postaju.

Nakon što su djevojke puštene, Dunja Janković dala je izjavu za novinare JL-a.

Zašto su vas priveli? Što se točno dogodilo?

  - Priveli su nas jer smo prepriječile put povorci. Nasilno su nas maknuli, a bile smo samo nas dvije jer su naši kolege nosili bannere pa nisu krenuli s nama ispred kolone. Zaštitari su počeli navaljivati na nas i bili su strašno ljuti, to je bila katastrofa za gledati. Onda su krenuli redari, policija, izgurat nas... Mi smo postupili impulzivno, to je bila naša reakcija zbog njihove povorke - kazala je Dunja.

Jesu li vam se ispričali u policiji?

  - Policajci su bili korektni, nemamo nikakvih prigovora. Oni su morali to odraditi jer je to bilo financirano i podržano od strane grada Zagreba, što je katastrofa.

Hoćete li podnijeti prijavu protiv redara koji vas je naguravao?

  - Bilo ih je toliko da ne znam protiv koga podnijeti prijavu. Razmislit ću malo o tome dok se ohladim - zaključila je Dunja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo