ZAJEDNO PROTIV ŽUPANA ŽINIĆA

OPORBA TRAŽI TEMATSKU SJEDNICU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE O RAFINERIJI NAFTE SISAK 'Nadamo se da će prevladati interesi građana, a ne poslušnost HDZ-u'

Oporbeni vijećnici u Skupštini Sisačko-moslavačke županije
 Mate Piskor / CROPIX

Ujedinjena oporba u Skupštini Sisačko-moslavačke županije, 14 vijećnika iz redova MOST-a, SDP-a, HSS-a, HSP-a, SDA, HDRS-a i Nezavisne liste, potpisali su jučer i predali vodstvu Županije i Županijske skupštine potpisani zahtjev za sazivanje izvanredne tematske sjednice Županijske skupštine na temu Rafinerije nafte Sisak.

- Nadamo se da ćemo nam se priključiti i ostali vijećnici u Skupštini kako bismo raspravili ovu temu i zatražili argumentirane odgovore, a ne da dopustimo da se za sudbinu rafinerije i energetske neovisnosti Hrvatske bori samo nekoliko stotina radnika sisačke rafinerije nafte. Pitanje opstanka Rafinerije nafte Sisak ne dopušta strančarenje, rekao je čelnik MOST-a nezavisnkih lista Milan Brigljević.

Mijo Latin, vijećnik HSS-a, rekao je kako je svjestan da Županijskom skupštinom rukovodi župan Ivo Žinić, a ne predsjednica Skupštine Ivanka Roksandić.

- I ako Žinić dobije mig da nije dobro da se otvara ta tema, siguran sam da tematske sjednice neće biti, bez obzira što bi se time prekršio i poslovnik i statut Skupštine Sisačko-moslavačke županije. Naš župan najprije je vojnik svoje stranke HDZ-a i bit će kako kaže Plenković, a ne kakv je interes ove županije, rekao je Latin.

- Od Rafinerije Sisak digao je ruke MOL, odustala je uprava INE, odustala je i Vlada RH, a čini se da je od nje odustao i župan Ivo Žinić, zaključio je Zdenko Vahovec, županijski vijećnik i bivši dožupan Sisačko-moslavačke županije.

- Odluka o zatvaranju Rafinerije u Sisku donesena je bez objektivnih argumenata i mi županijski vijećnici imamo pravo tražiti odgovore institucija hrvatske države zašto je ona dopustila da tako bude, rekao je Vahovec.

Prema poslovniku i statutu, vodstvo Županijske skupštine treba u roku 15 dana odlučiti o ovoj inicijativi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:20