TOMISLAV JUKIĆ

OTKRIVAMO NOVE DETALJE O OFTALMOLOGU NA REBRU KOJI JE POKUŠAO ZAPOSLITI SVOJU SESTRU Doktor je smijenjen jer je bez dozvole radio u privatnoj klinici!

Dva tjedna nakon što je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić poništio natječaj Klinike za oftalmologiju za prijem liječnika oftalmologa na temelju kojeg je bila primljena dr. Anđela Jukić, jučer je s mjesta predstojnika te klinike smijenjen njezin brat, doc. dr. Tomislav Jukić!

Kao razlog smjene ravnateljstvo navodi da je doc. dr. Jukić smijenjen “zbog povrede radne discipline”, odnosno zato što je bez suglasnosti ravnatelja radio, osim u bolnici, i u svojoj privatnoj ordinaciji Jukić - Medić u Splitu.

Kandidati

Naime, doc. dr. Jukić imao je suglasnost za rad u privatnoj praksi od 25. svibnja 2017. do 25. svibnja ove godine. Nakon tog datuma nije imao dopuštenje, a “poslodavac ima saznanje da doc. dr. Jukić radi i dalje u privatnoj poliklinici, pa je slijedom toga smijenjen s mjesta predstojnika”. Vršiteljem dužnosti imenovan je prof. dr. Nenad Vukojević, a u roku od šest mjeseci raspisat će se natječaj za novog šefa oftalmologije na Rebru.

Valja podsjetiti da je priča krenula nakon što je u travnju raspisan natječaj za radno mjesto u Klinici za oftalmologiju KBC-a Zagreb, a na njega se javilo pet kandidata. Povjerenstvo, u kojem je bilo samo tri umjesto pet članova, “grubo je prekršilo izbornu proceduru jer nije bio nazočan ni ravnatelj, kao ni njegov zamjenik, odnosno pomoćnik”, pa je natječaj poništen. Dr. Anđela Jukić, sestra predstojnika klinike, bila je izabrana kao najbolja kandidatkinja.

Poništena odluka

Prema nekim informacijama iz KBC-a, u vezi s tim natječajem ima još nekih problema jer je, kažu, na web stranici KBC-a odluka o prijemu dr. Jukić objavljena dan prije nego u službenoj, poništenoj odluci. Naime, razgovori s kandidatima obavljeni su 15. lipnja, a odluka objavljena na web stranici nosi datum 14. lipnja. Zbog tog natječaja smijenjena je šefica pravne službe i voditeljica kadrovskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:27