SAMO SE NIŽU

OTKRIVENA JOŠ JEDNA LAŽNA DIPLOMA Policija digla kaznenu prijavu protiv 34-godišnjakinje koja je kao profesorica radila u zagrebačkoj osnovnoj školi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.04.2019. u 12:35

Split, 220314.
Promocija diplomiranih studenata na Fakultetu gradjevinarstva, arhitekture i geodezije.
Na fotografiji: diplome Fakulteta gradjevinarstva, arhitekture i geodezije. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / Hanza Media

Ilustracija

 

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje i podnijela kaznenu prijavu protiv 34-godišnjakinje koja se temeljem lažne diplome zaposlila u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi.

Policija tvrdi da je osumnjičena "neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime".

Krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu.

Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga, izvijestila je policija.

Policija tvrdi i da je "krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine, sklopila ugovor na određeno vrijeme", objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo