GOMILAO MINUSE

PEKAR ODUSTAO OD DOGOVORA DA SE U SLAVONSKOM MJESTU NE RADI NEDJELJOM Načelnik ga prozvao na Facebooku pa pokrenuo pravu hajku

 
Pekara, ilustracija
 Luka Gerlanc / CROPIX

Ni pet mjeseci nije trajao dogovor trgovaca i Općine Slavonski Šamac da u njezina dva mjesta, Slavonskom Šamcu i Kruševici trgovine nedjeljom ostanu zatvorene. Krajem rujna prošle godine Branislav Milinović, načelnik ove općine na granici s BiH objavio je kako je s trgovcima na području općine dogovorio da nedjeljom ne rade. Pristali su na to i slavonski trgovački lanci Boso, koji na tom području ima dvije trgovine te Patričar s jednom trgovinom, ali i mali poduzetnik Izet Dačaj, vlasnik pekare Mrvica.

No, pekar je u međuvremenu uvidio da gomila minuse i u veljači je izvijestio načelnika kako više ne može poštivati dogovor te da će otvoriti radnju nedjeljom, ali da će tog dana u njoj raditi on i njegova supruga. Razočaran takvih epilogom načelnik je na svom Facebook profilu objavio da je dogovor propao.

"Poštovani mještani, nažalost, dužan sam vas obavijestiti da će trgovine od nedjelje ponovno početi raditi. Naime, nepoštivanjem sporazuma o neradnoj nedjelji, pekara Mrvica je posljednje tri nedjelje otvorila svoju trgovinu. Iako smo učinili sve što je u našoj moći i ovlastima, nismo naišli na razumijevanje g. Izeta, te su iz tog razloga i ostale trgovine najavile rad nedjeljom. Iskreno sam razočaran nerazumijevanjem vlasnika i ispričavam se svim radnicama koje će od sad nedjelje, umjesto sa svojom obitelji, provoditi radno. Ipak bih se zahvalio ostalim trgovinama na pokazanoj dobroj volji, jer su čekale ove tri nedjelje ne bi li se dotična pekara predomislila. Nažalost nismo uspjeli...,“ objavio je Milinović, nakon čega je krenula prava lavina bijesnih poruka prema pekaru i pozivi na bojkot njegove radnje.

- Iznenadila me takva reakcija ljudi, jer ja u ovih 14 godina koliko ovdje živim i radim nisam imao ni najmanju neugodnost, niti sam drugima radio probleme. Nemam ih ni sada, iako čitam što se piše po Facebooku, ali nisam osobno doživio nikakve probleme. S ljudima normalno funkcioniram, a protiv toga što pišu po Facebooku ne mogu se boriti – rekao nam je Dačaj, pojasnivši i zašto se odlučio ponovno otvoriti trgovinu nedjeljom.

- Na zatvaranje sam pristao jer nisam htio biti jedini koji će raditi nedjeljom, ali sam odmah rekao da nisam siguran hoću li to moći dugo poštivati, jer imam mali obujam posla. To se i dogodilo, preko zime smo imali dosta minusa i odlučio sam ponovno raditi nedjeljom u našoj radnji u Kruševici i tu radimo supruga i ja. Druge dvije djelatnice, jedna u Kruševici i druga u Sikirevcima ne rade nedjeljom – kazao je pekar.

Načelnik, pak, poručuje da nije imao namjeru nikoga dovoditi u neugodnu poziciju.

- Samo sam htio izvijestiti građane da nam projekt nije uspio i to nakon što su me nazvale odgovorne osobe iz tvrtki Boso i Patričar prozivajući me da sam ih obmanuo i da će o svemu obavijestiti medije. Pokušao sam im objasniti da ja s tim nemam nikakve veze, da je to odluka vlasnika pekare. Moram priznati da je i mene iznenadila količina negativnosti koja je usmjerena prema g. Izetu, a ja sam čak neke komentare morao i obrisati. Razmišljao sam čak da skinem cijelu tu objavu, ali mislim da bi tek to izazvalo negativne reakcije. Uskoro planiram napisati novu objavu u kojoj ću pozvati građane da se suzdrže od negativnih komentara i vrijeđanja na račun vlasnika pekare. On mi se inače nije javljao – rekao je načelnik.

Ipak, umjesto novog posta na Facebooku, Milinović je odlučio obrisati stari upis i objasniti zašto je to napravio.

"Poštovani mještani, zbog velike hajke na mene i g. Izeta brišem objavu i ispričavam se svima ako sam koga uvrijedio objavom. Za sada trogovine otvaraju u nedjelju", napisao je načelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:07