NAKON ŽIVOG ZIDA

PERNAR SE IPAK NE VRAĆA U ABECEDU DEMOKRACIJE, U KOJOJ SU MU VEĆ NAJAVILI PEČENO PRASE? Na Facebooku tvrdi da osniva novu stranku, već ima i ime

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik i osnivač Živog zida Ivan Pernar se nakon najave izlaska iz stranke oglasio putem Facebooka i najavio osnivanje nove stranke. "Mislio sam nazvati novu stranku "Stranka Ivana Pernara" (zbog prepoznatljivosti), tako je svojedobno Miro Cerar nazvao svoju stranku dok nije dobio puno ljudi u slovenskom parlamentu pa joj je kasnije promijenio ime na sličan način na koji je to učinio i Bandić (u stranku rada i solidarnosti). Što mislite o ideji? Biste li da se zove Lista ili Stranka?", napisao je Pernar.

U medijskim izviještajima već je prenošena Pernarova najava osnivanja nove stranke, ali je postojala i mogućnost njegova povratka u stranku Abeceda demokracije, čiji je bio član u trenutku konstituiranja Sabora.

Naime, Pernar je u srijedu novinarima u Hrvatskom saboru rekao kako mu je predsjednik Abecede demokracije Stjepan Vujanić dao do znanja da su mu vrata te stranke uvijek otvorena, da mu spremaju čak i prasetinu - iako su, kaže, svjesni da ne jede svinjetinu - "pa nema potrebe za osnivanjem nove stranke", kako je rekao Pernar.

Sudeći po Pernarovoj objavi na Facebooku u četvrtak u večernjim satima, dok je na HTV-u počinjala emisija Otvoreno na temu situacije u Živom zidu, ipak se odlučio na osnivanje još jedne stranke, iako nije isključeno ni da razmišlja o, u slučaju da uđe u Abecedu demokracije, promjeni naziva te organizacije.

Nedugo nakon objave svojih razmišljanja o nazivu nove stranke, Pernar je putem Facebooka objavio i 'Pristupnicu za Stranku Ivana Pernara', što vodi zaključku da se vrlo brzo odlučio za novi naziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:46