MOSTOVI ZASTUPNICI

PETROV I STRENJA LINIĆ UZVRATILI KUJUNDŽIĆU 'Nitko ga nije tjerao da uđe u politiku. čini se da je sve krivo shvatio i promašio temu'

 CROPIX

Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer rekao za Novu TV da će pred Hrvatskom liječničkom komorom pokrenuti disciplinski postupak da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima Mosta Boži Petrovu i Ines Strenji Linić te SDP-a Željku Jovanoviću zbog, kako je rekao, obmanjivanja javnosti po pitanju okolnosti smrti Mattea Ružića, oglasili su se Mostovi zastupnici.

Božo Petrov i Ines Strenja Linić rekli su da je Kujundžić potpuno promašio temu te da je jedini problem o kojem bi se trebalo razgovarati ministrova politička odgovornost za funkcioniranje zdravstvenog sustava.

'Čini se da je ovdje netko nešto krivo shvatio i sasvim promašio temu. Tema rasprave je odgovornost ministra zdravstva za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ministra nitko nije prisiljavao da se ostavi svoje struke i uđe u politiku. Upravo suprotno, dojam je da je kod ministra unutarnja želja za političkom pozornicom bila vrlo jaka. Dakle, jedini problem o kojem ovdje treba razgovarati politička je odgovornost ministra za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ministar je odgovoran za ono što radi, ali još više i za ono što ne radi, a trebao je napraviti u sustavu koji vodi. A to što nije napravljeno ili je napravljeno nakaradno pobrojali smo u preko 50 točaka koje je morao kao ministar još jučer napraviti, a nije. Tih 50 točaka su tema rasprave, a sve ostalo je skretanje pozornosti javnosti s bitnog. O tim stvarnim i objektivnim razlozima razgovarat ćemo na sutrašnjoj konferenciji za novinare', najavili su predsjednik Mosta Božo Petrov i saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:05