PONOSAN I SRETAN

PETROV PREDAO MJESTO JANDROKOVIĆU, PA GRAĐANIMA RH POSTAVIO JEDNO PITANJE 'Za 20 dana gledat ćete jednu novu koaliciju'

Božo Petrov i Miro Bulj
 Dragan Matić / CROPIX

Božo Petrov predao je mjesto predsjednika Sabora Goranu Jandroković i nakon 48-satnog cirkusa stao pred novinare i opisao kako se osjeća. Kaže da je čak pomalo i sretan što se maknuo sa sjedalice predsjednika Sabora.

- Ponosam sam na sve zastupnike Mosta što nismo sudjelovali u ovom cirkusu. Danas je za spas HDZ-a glasao SDP-ovac, Bandićevac, manjine, SDSS... I to vam je ta parlamentarna većina! Zapravo, i to je upitno budući da su neki od njih najavili da neće podržati Vladu...

Nakon toga Petrov se obrušio na Plenkovića

- Sramotno je od Plenkovića što se nije usudio doći u Sabor i predložiti četiri ministra. Osjećam se čisto, gotovo pa sretno, ali imam pitanje za građane - osjećate li muku? Ako osjećate, to je zbog HDZ-a. Mislim da je svim jasno da je nakon svega najlegitimnije otići na parlamentarne izbore. Oni se nisu usudili i jasno je zašto. Jasno je i zašto HNS, s kojima će koalirati nakon izbora, danas kao preispituje rad Vlade, a jučer su mogli potpisati zahtjev za raspuštanjem Sabora. To je sve smokvin list i za 20-ak dana vidjet ćete novu koaliciju.

Bivši šef Sabora progovorio je i o političkoj trgovini.

- Sve ste vidjeli, ovo je bio tužan dan. Glasnović je rekao svoje uvjete, on je glasovao, a to znači da su uvjeti prihvašćeni i da će nas samo prvi uvjet koštati 1,3 milijardi kuna. Pogledajte Lackovića, zadnjih šest mjeseci priča jedno, a onda glasa drugačije. A Pupovac je posebna priča. A gledajte, možda je to ovo konačno vlada nacionalnog jedinstva. Ja tamo više ne želim, tražio sam Vladu koja će donijeti pormjene, a ne onu koja će štiti kriminal - rekao je Petrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:29