DRUŽENJE U GRADU

PIŠE ZDRAVKO REIĆ O čemu je sve Ivo Sanader razgovarao s prijateljima na kavi tijekom subotnjeg boravka u Splitu

Split, 281115.Dva dana nakon izlaska iz zatvora bivsi premijer Ivo Sanader dosao je u Split.Jutros je popio kavu sa svojim prijateljima kavu u kavani Semafor.Na fotografiji: Ivo Sanader .Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX

Ivo Sanader, bivši premijer, aktualni optuženik za više kaznenih djela, kao što se i očekivalo, poslije izlaska iz pritvora pojavio se u rodnom Splitu i u subotnje jutro osvanuo sa suprugom Mirjanom u kultnom splitskom kafiću “Semafor” u društvu prijatelja Đanke i Jerka Rošina, bračnog para Lučić te potpisnika ovog teksta.

Sanader u Splitu stanuje u Riječkoj ulici, reklo bi se na dva koraka od kafića. Njegovo pojavljivanje nije izazvalo posebnu radoznalost među gostima kafića i uopće Splićanima. Sanaderovu stolu ipak su prilazili njegovi prijatelji i poznanici, pozdravljali ga, raspitivali za njegovo zdravlje… Sanader je u više navrata ponovio da ne želi govoriti o politici, najmanje o izborima, “ta faza mojeg života je zaključena”.

Bivšem premijeru donio sam na poklon ediciju “Legende o splitskoj košarci”, nedavno izdanu u povodu 70. obljetnice Košarkaškog kluba Split. Sanaderu je bilo drago što sam mu donio ovu knjigu, a donio sam je, kako sam već više puta rekao, na račun Sanaderova bitnog doprinosa za izgradnju Kuće slave splitskog sporta, koju je on prije osam godina i otvorio. Na pitanje o zdravlju Sanader je odgovorio: - Nisam se opustio, šetao sam koliko god sam mogao, ubrzano koračao, imao sam na raspolaganju i utege. Vježbao sam…

Bilo je razgovora o sportu, naravno o Hajduku čiji je Sanader pravi fan. Spomenuo je kako je još 2006. u povodu 95. godišnjice “bijelih” ostavio u amanet da jedna ulica ili trg ispred Starog placa budu nazvani imenom Hajduka.

- Žao mi je što se to nije provelo. Hajduk toliko zaslužuje…

FOTOGALERIJA: Ivo Sanader sa suprugom i prijateljima u Splitu

Sanader se s društvom u “Semaforu” zadržao sat vremena, kad je krenuo iz kafića neki su se začudili, on je rekao: - Ala ovih, kako ne razumiju da mi je draže biti na suncu nego u zatvorenome. Pred kafićem i dalje prema parkiralištu Sanadera i društvo dočekali su brojni televizijski snimatelji i fotoreporteri, on nije želio davati izjave. Dapače, kad se jedan kamerman približio i počeo snimati iz blizine, upozorio je pratnju: - Ovaj prilazi da bi snimio naše razgovore.

Ipak, snimatelji su završili posao i napustili Sanadera i njegovu grupu, on je otišao do parkinga i automobilom se odvezao na Skalice, u kvart gdje živi njegova majka. Na programu je bio obiteljski ručak… Mirjana i Ivo Sanader došli su u Split u petak, večer su proveli u konobi “Pimpinela” na Firulama u društvu odabranih prijatelja. Dakle, došao je u Split isključivo da bi se vidio s majkom. U nedjelju se vraća u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:53