SLUČAJ AGROKOR

PJT Partners više ne predstavlja obvezničare i fond Knighthead

Ante Ramljak
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

PJT Partners, globalna investicijska banka fokusirana na financijsko savjetovanje, osnovana 2015. kao dio The Blackstone Groupe, više neće predstavljati imatelje obveznica i fond Knighthead Capital Management u privremenom Vijeću vjerovnika Agrokora, neslužbeno smo doznali.

Sukladno tim informacijama, imatelji obveznica će za idući sastanak Vijeća vjerovnika imenovati novog savjetnika, koji još nije izabran. Nadalje, financijski vjerovnici predložili su da PJT Partners bude financijski savjetnik privremenog Vijeća vjerovnika za posao analize nacrta nagodbe vjerovnika koju je predložio Ante Ramljak, izvanredni povjerenik, a tome se, neslužbeno doznajemo, ne protivi Sberbank. Dobavljači Agrokora su, pak, predložili da u savjetnički tim Vijeća vjerovnika uđu konzultant Željko Perić i drugi pravni stručnjaci, pa će vjerojatno savjetnički tim Vijeća vjerovnika biti sastavljen od PJT Partnersa i konzultanata i pravnika koje će predložiti dobavljači.

Pritom je moguće i da svaka grupa vjerovnika imenuje svog savjetnika za proces analize i sklapanja nagodbe među vjerovnicima, s tim da će savjetnika Vijeća vjerovnika plaćati izravno Agrokor (što opet ide na račun dobavljača, koji će postati vlasnici Agrokora), dok savjetnike za različite klase vjerovnika vjerojatno neće plaćati Agrokor. Neslužbene informacije govore da će savjetnik dobavljača u tom procesu biti konzultant Boris Teški, koji radi i za Franck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:18