SUMMIT U DUBROVNIKU

PLENKOVIĆ I ORBAN IPAK SE RUKOVALI Jutros su se mimoišli pa su svi počeli pisati o tome, ali popodne su pružili ruku jedan drugome

 
Viktor Orban i Andrej Plenković
 Hanza Media

Summit inicijativa 16+1 okupila je u Dubrovniku u hotel Rixos Libertas najmanje četrnaest premijera zemalja istočne i srednje Europe.

Među prvima je jutros na otvorenje poslovnog foruma i summita stigao mađarski premijer Viktor Orban. Premda se pisalo da se nije pojavio na rukovanju s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je oko 9 sati dočekivao visoke goste, do rukovanja mađarskog i hrvatskog premijera ipak je došlo iako nešto kasnije.

Hanza Media
Viktor Orban i Andrej Plenković

Premijeri su također održali sastanak u sklopu summita o čemu je izvijestila Vlada RH na Twitteru. Plenković i Orban razgovarali su odnosima dvije zemlje i aktualnim europskim temama.

Na događajima sudjeluje više od tisuću sudionika, što je rekordan broj u povijesti ove inicijative. Inicijativa 16+1 osnovana je 2012. s ciljem jačanja kineske razmjene sa zemljama srednje i istočne Europe, a ovo joj je deveti skup koji ima svoju političku i poslovnu dimenziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:12