ODGOVORIO ERJAVCU

PLENKOVIĆ O ARBITRAŽI 'Hrvatska je izašla iz procesa i ni na koji način neće biti vezana s presudom. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 21:31

Dragan Matić / Hanza Media

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. godine, kada je odlučeno o njezinu izlasku iz procesa arbitraže te da na bilo koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.

"Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu. Na taj način i očekujemo taj čin koji će biti 29. lipnja poslijepodne. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice", izjavio je Plenković novinarima nakon svečane sjednice Predsjedništva te obilježavanja 28. obljetnice osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun.

Negativno je odgovorio na novinarski upit odustaje li Vlada od otkupa Ininih dionica od mađarskog MOL-a, a vezano uz onkološko povjerenstvo koje treba razmotriti zahtjev oko 30.000 ggrađana koji peticijom traže kupn lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma, najavio je da će sutra razgovarati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o tome kakvu su odluku donijeli i koja rješenja nude u toj situaciji.

Izdvajamo