SJEDNICA VLADE

PLENKOVIĆ O 'KAKOFONIJI KOMENTARA' Ni Vlada ni ministrica Dalić ne utječu ni na DORH, ni na pravosuđe ni na rad policije

 
Martina Dalić i Andrej Plenković
 Dragan Matic / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u četvrtak na početku sjednice Vlade aktualne teme, a među ostalim i potvrdio da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić zatražila 30. rujna od njega da odgovarajuće službe preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, s kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke.

- Nikakvih prijetnji od strane predsjednice Vlade niti prema vlasniku niti Upravi Agrokroa nije bilo. Ponavljam da je Vlada cijelo vrijeme vođena s dva interesa, kazao je, a kao prvi je naveo da im je bilo bitno spriječiti gubitak radnih mjesta, negativan domino efekt i lančane reakcije među brojnim objektima vezanim uz Agrokor.

- Mi smo tim potezima osigurali najbolju turističku sezonu u povijesti RH i mi smo ti koji zakonito poduzimamo sve kako bismo omogućili kvalitetno restrukturiranje kompanije. Također smo i Vlada koja ni na koji način ne utječe na rad policije, DORH-a i pravosuđa, za razliku od nekih drugih stranaka.

Jako dobro znamo koje su zadaće tih institucija. Želim da svi prepoznaju to, imamo vrlo jasno djelovanje, ne mijenjamo stavove kao neke druge političke stranke sukladno tome što izađe u nekom od medija. Pa smo nekad na meti kao da nekoga šititmo, a onda smo "otimači". Neka se zapitaju što bi oni učinili s takvom situacijom na dnevnom redu.

Sve što radimo, radimo vrlo odgovorno, i isključivo u javnom interesu. To je poruka koju očito treba stalno ponavljati jer u kakofoniji komentara ne bi bilo dobro da izgubimo razliku između bitnog i nebitnoga - bila je zaključna poruka premijera na uvodu početka sjednice Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:58