TRODNEVNO OBILJEŽAVANJE

Počelo obilježavanje 28. obljetnice Hrvatske ratne mornarice: Središnja svečanost održat će se u petak u dubrovačkoj luci Gruž

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2019. u 20:10

M. Čobanović / MORH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov

Uoči središnje svečanosti 28. obljetnice HRM-a na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu

Dan uoči središnje svečanosti obilježavanja 28. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo podno Središnjeg križa izaslanstva Hrvatske vojske i grada Dubrovnika položili su vijence i upalili svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov položio je i lovorov vijenac u more u uvali Danče za sve poginule hrvatske mornare.

U dubrovačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije potom je održana misa za poginule hrvatske branitelje, a misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan.

Dan HRM-a i 28. obljetnica osnutka Hrvatska ratna mornarica obilježava se brojnim sadržajima koji se od 18. do 20. rujna 2019. održavaju u Puli, Splitu, Makarskoj i Dubrovniku.

M. Čobanović / MORH
 

Tako su tijekom današnjeg dana brodovi na vezu u gruškoj luci bili otvoreni za posjet građana.

Podsjećamo, središnja svečanost povodom obilježavanja 28. obljetnice HRM-a i doček 2. hrvatskog kontingenta iz NATO-ove operacije potpore miru Sea Guardian na Sredozemlju održat će se u petak u luci Gruž u Dubrovniku s početkom u 10.30 sati.

M. Čobanović / MORH
 

Također, u sklopu svečanosti održat će se i dodjela beretki novim pripadnicima satnije Mornaričko-desantnog pješaštva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo