POTPISAN UGOVOR

POČINJE GRADNJA SREDIŠNJEG PAVILJONA SISAČKE BOLNICE Konačno kreće veliki projekt vrijedan 106 milijuna kuna

 Mate Piškor / CROPIX

Nešto više od 106 milijuna kuna, s uključenim PDV-om, koštat će izgradnja novog Središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Radove će izvoditi tvrtke Presoflex gradnja iz Požege i GN Holding iz Ljubljane, počet će za oko mjesec i pol dana, a prema ugovoru nova bolnica bit će dovršena u roku od 19 mjeseci. Ugovor o gradnji potpisali su u srijedu ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović i Ino Galić, direktor tvrtke Presoflex gradnja Požega.

Čak 70 milijuna kuna za izgradnju središnjeg bolničkog paviljona, koji će na površini od oko 9.000 četvornih metara sadržavati hemodijalizu, objedinjeni hitni bolnički prijem, laboratorij, dijagnostiku i dnevnu bolnicu, bespovratna su sredstva fondova EU. Ostatak od 36 milijuna kuna osigurat će Sisačko-moslavačka županija te Ministarstva financija, zdravstva i regionalnog razvoja.

Zbog izgradnje središnjeg paviljona, srušit će se stara zgrada laboratorija i hemodijalize, a s novim središnjim paviljonom bit će povezane toplom vezom interna i kirurgija.

Izgradnju središnjeg paviljona sisačke bolnice prate repovi. Naime, prije dvije godine poništen je od strane Ministarstva zdravstva već završen natječaj u kojem je bila odabrana ponuda od 91,8 milijuna kuna za središnji paviljon, uz obrazloženje tadašnjeg ministra zdravstva Darka Nakića da je riječ o megalomanskom projektu.

Od poništenja starog natječaja radilo se na izmjeni projekta i troškovnika, a konačna cijena veća je za 14 milijuna kuna od ostvarene u poništenom natječaju.

I sadašnja cijena od 106 milijuna kuna puno je veća od procijenjene vrijednosti radova koja je iznosila 74 milijuna kuna, no, kako su u srijedu pojasnili župan Ivo Žinić i ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović, do razlike je došlo tijekom javnog natječaja zbog porasta cijene radova na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:25