OGRADA SMRTI

POGLEDAJTE NEVINE ŽRTVE OKRUTNE MAĐARSKE ŽICE Krda jelena i srna zapliću se u bodljikavu žicu i ugibaju u teškim mukama

 Foto: Facebook/JánosHorváth

Pale su i prve nevine žrtve okrutne žilet-žice koju je Mađarska postavila na svojoj granici sa Srbijom i Hrvatskom. Srne i jeleni kojima su prirodna staništa šume na granici triju zemalja, naletjeli su na žicu, teško se ozlijedili i uginuli u teškim mukama.

Slike unesrećenih životinja je na svom Facebook profilu postavio János Horváth uz post: 'Besmislen i glup potez prouzročio je smrt nevinih stvorenja. Ovo su nove žrtve ograde koja neće riješiti problem jer se on mora rješavati tamo gdje je nastao. Sličan horor možete vidjeti i u Nacionalnom parku Dunav-Drava.'

Prostor koji je sada ograđen žicom prirodno je stanište raznih vrsta divljači koje ovuda migriraju u velikim krdima, ponekad i do 1000 životinja odjednom.

Inače, žilet-žica je naročito opasna vrsta bodljikave žice koja umjesto uobičajenih šiljaka ima žilete koji teško ranjavaju svako biće koje se približi.

Kad je Mađarska pokušala nabaviti žicu, neke tvrtke su im je odbile prodati uz objašnjenje da su preokrutne i da se nikad ne koriste za sprječavanje prolaska ljudi te da ograda ionako ništa neće riješiti.





A Boros - Dráva holtágahoz , állított kerítés , az állatok vízhez sem jutnak ! Értelmetlen , ostoba dolog , ami egyre...

Posted by János Horváth on 18. listopad 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:13