BUKTINJA

PONOVNO GORI Dva Airtractora gase požar kod Vodica

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2019. u 15:43

Visocane, 080811.
VOC Zadar zaprimio je danas nesto iza 13 sati dojavu o pozaru otvorenog prostora kod mjesta Visocane. Gori hrastova suma. U gasenju sudjeluju JVP Zadar i DVD Pljusak s 20 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila, a ocekuje se i dolazak vatrogasaca DIP-a Zadar. Zbog nepristupacnog podrucja iz zraka pozar gase 4 Canadaira i 1 AirTractor, a ternutno su ugrozene i obliznje kuce. Na teren su upuceni jos 1 Canadair, 1 AirTractor i 1 helikopter (za izvidjanje).
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Ilustracija

Dva airtractora u utorak gase požar na području Mrdakovica - Benkovačka cesta, u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.

Riječ je o airtractorima iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 15 požara: devet u Šibensko-kninskoj i po jednog u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 11 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile 475 letova, oko 85 sati naleta, izbacile oko 2300 tone vode. Helikopterima je prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo