ODGOVOR KUKURIKU KOALICIJI

Popijač i Dalić odgovorili Kukuriku koaliciji: Nismo mi, SDP je prodavao obiteljsko zlato. Sjetite se INA-e

 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Ministrica financija Martina Dalić i ministar gospodarstva Đuro Popijač na konferenciji u petak su se obrušili na tvrdnje iz Kukuriku koalicije, kako se u prijenosu dionica Croatia osiguranja i JANAF-a radi o rasprodaji državnog srebra.

Čačić i Milanović protiv prodaje dionica: Ovo je podrumska privatizacija. Janaf nije zlatna koka nego tigar!

Milanović je istaknuo kako je prodaja Croatia osiguranja samo krpanje rupe kako bi se prvi put u deset godina moglo reći da Hrvatska neće imati rebalans, a on je nužan.

Dalić je rekla kako je to apsurdna tvrdnja te da su ga oni unatoč krizi čuvali, dok je SDP-ova vlast u puno boljim vremenima prodavala i obiteljsko zlato. Dodaju da se radi o prijenosu, a ne prodaji dionica.

Dalić je pojasnila kako je na fondovima da odluče kako će upravljati imovinom te da se radi o poštivanju obveza Vlade. Kaže kako su dosad prenijeli ukupno 8,5 milijardi kuna za rješenje pitanja umirovljenika.

- Kukuriku koalicija svaki potez koji rješava probleme žestoko napada dezinformirajući javnost iznoseći neistine, pa i gotovo laži. Milanoviću bi netko trebao reći tko je donio zakon o privatizaciji Ine i na temelju čega su uz to prodali HT, hotele, luke i ostale tvrtke te tko je donio zakon o privatizaciji HEP-a, rekao je Popijač na pressici.

- Ne želimo podsjećati kako su rješavali deficit i krpanje proračuna - rekao je Popijač i dodao da oni znaju što predstavlja Janaf za Hrvatsku te što su Ina i Plinacro.

Slaže se s premijerkom Kosor kako je očito da su ljudi iz Kukuriku koalicije prepisali konkretne projekte od HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:31