VRIJEDI PET GODINA

POTPISAN NOVI UGOVOR IZMEĐU VLADE I HRT-a 'Tijekom javne rasprave uvažili smo pristigle primjedbe i mišljenja različitih ustanova'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2017. u 21:19

Zagreb, 290410.
Panorama grada snimljena iz prostorija Zagrebacke burze u ulici Ivana Lucica.
Na slici: HTV, prisavlje.
Foto: Dragan Matic / Cropix
Dragan Matić / CROPIX

Zgrada HRT-a na Prisavlju

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić potpisali su u četvrtak poslijepodne u Ministarstvu kulture novi ugovor između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske kojim se utvrđuju javna misija i programske obveze javnoga medijskog servisa te iznos i izvor sredstava za njihovo financiranje, priopćeno je s HRT-a.

Navedeni ugovor će vrijediti od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022., a njegovu je potpisivanju prethodila javna rasprava koja je trajala od 29. travnja do 12. lipnja.

''Nadam se da će na zadovoljstvo svih gledatelja i slušatelja, ali i onih koji rade na Hrvatskoj radioteleviziji, ispunjavanjem ovoga ugovora doći do kvalitetnijega programa, odnosno programa koji će u cijelosti ispunjavati javnu uslugu zbog koje građani Hrvatsku radioteleviziju i financiraju“, izjavila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

''Ovaj put Ugovor između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske prošao je cjelokupnu proceduru propisanu zakonom, uključujući i javnu raspravu u trajanju od 45 dana. Tijekom javne rasprave uvažili smo pristigle primjedbe i mišljenja različitih ustanova“, izjavio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Tagovi

Izdvajamo