KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

PREDSJEDNICA BRANILA TEZU DOKTORSKOG RADA Na izlasku iz fakulteta komentirala aferu SMS: 'To pitanje nije u mojoj, nego u ingerenciji pravosuđa'

 Bruno Konjević / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obranila je u srijedu nacrt doktorskog rada iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti te je tako korak bliže tituli doktorice znanosti. Na fakultet je stigla pola sata prije početka obrane na kojoj je morala detaljno objasniti zašto, kako i s kojom tezom će pisati svoj doktorski rad.

- Osjećam se kao i svaki drugi doktorand na Fakultetu političkih znanosti, ništa posebno. Naravno, jesam uzbuđena, a spremna jesam, kratko je rekla RTL-u predsjednica Republike pred ulazak na fakultet.

Temu iz područja međunarodnih odnosa branila je pred profesorima Fakulteta političkih znanosti Lidijom Kos-Stanišić i Sinišom Tatalovićem te mentorom Antonom Grizoldom - profesorom na ljubljanskom Fakultetu društvenih znanosti, ujedno i bivšim slovenskim ministrom obrane.

Sve se događalo iza zatvorenih vrata jer predsjednica na Fakultetu ima isti tretman kao i ostali studenti. Slušati su je mogli samo profesori i kolege s doktorskog studija. Tek će sam doktorski rad braniti javno.

Predsjednica je na izlasku s fakulteta izjavila da je obrana je prošla dobro i da je zadovoljna, a usput je na upit okupljenih novinara komentirala i aktualnu političku situaciju, uključujući i aferu s curenjem informacija iz istrage, odnosno dojavljivanjem osumnjičenicima da se protiv njih vode istrage.

- To pitanje nije u mojoj ingerenciji, to trebaju pratiti nadležne službe. Pratit ću svakako stanje, tražit ću informacije, no to je za postupanje pravosudnih tijela. Što se curenja informacija tiče, nažalost, to je nešto što se događa ne samo u Hrvatskoj nego i drugim državama na čemu svakako treba poraditi. To je, opet, na relevantnim službama da to rješavaju, to nije u okvirima mojih ovlasti da govorim kako bi tko trebao raditi svoj posao, rekla je RTL-u predsjednica.

Inače, predsjednica je sve kolegije položila s ocjenom izvrstan, a imala je i vrlo malo izostanaka, potvrdili su sa Fakulteta političkih znanosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:13