OTVORENJE LJETNIH IGARA

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Dom Marina Držića

 REUTERS

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Dubrovniku je u podne u sklopu boravka u tom gradu posjetila Dom Marina Držića u povijesnoj jezgri grada, a večeras će biti na svečanom otvorenju 70. dubrovačkih ljetnih igara.

Grabar-Kitarović je u Domu Marina Držića, javnoj ustanovi posvećenoj promidžbi lika i djela najvećega hrvatskog komediografa, uz vođenje profesorice književnosti Katje Bakije razgledala izložbeni postav, a tu se je izvijestili i o programu obilježavanja velikih obljetnica Marina Držića.

Ravnatelj ustanove Nikša Matić darovao je hrvatskoj predsjednici grafičku mapu "Vile od grafike" autorica Nevenke Arbanas, Maje S. Franković i Nevenke Pozaić, u izdanju Doma Marina Držića u povodu 450. obljetnice "Dum Marinove" smrti.

Predsjednica će večeras biti na svečanom otvaranju 70. dubrovačkih ljetnih igara.

Dom Marina Držića javna je ustanova u kulturi grada Dubrovnika, osnovana je 1989. godine, a svrha joj je promidžba lika i djela najvećega hrvatskog komediografa. Smještena je u kući za koju se pretpostavlja da je bila Držićev dom dok je bio rektor susjedne crkve Domino (Svi sveti).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:27