OTKAZALA POSJET POŽEGI

IZVOR IZ KAMPANJE 'Predsjednica je prenoćila u bolnici' PREDSJEDNIČIN SAVJETNIK 'To nije istina' PANTOVČAK 'Ima virozu, ali nije prenoćila u bolnici'

Kolinda Grabar-Kitarović
 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je današnji planirani posjet Požeško-slavonskoj županiji zbog, kako su službeno jučer priopćili iz njezina izbornog stožera, viroze i povišene temperature.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list iz predsjedničine kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović završila je jučer navečer u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica iscrpljena od viroze koju vuče već nekoliko dana, te je u bolnici ostala preko noći.

- Predsjednica je jučer s virozom odradila i HDZ-ovu klauzuru, a kasno popodne je s građanima otvorila i Advent na Prekrižju (u blizini Ureda predsjednice, nap. a.). Kako ne bismo ništa prepustili slučaju, odlučili smo da nakon otvaranja Adventa predsjednica ode u Vinogradski bolnicu (Sestara milosrdica, nap. a.) na preventivni pregled. Prema mojim informacijama, predsjednica je bolje iako je još uvijek u bolnici, gdje je ostala za svaki slučaj preko noći - doznajemo neslužbeno iz kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Suprotno informaciji koju je Jutarnji dobio od izvora iz predsjedničine kampanje, savjetnik iz Ureda predsjednice Tomislav Madžar tvrdi kako izvor iz kampanje ne govori istinu.

- Predsjednica je kao i uvijek prespavala kući. Nije bolesna, njezine aktivnosti idu dalje i ona ide u pobjedu, a ne u bolnicu. Čiji su to spinovi, ne znam - rekao je Madžar za Jutarnji.

U međuvremenu su se javili iz Ureda predsjednice sa sljedećim priopćenjem:

- Obavještavamo Vas kako predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije prenoćila u bolnici. Predsjednica Republike Hrvatske ima virozu, ali osjeća se bolje te nastavlja svoje državničke obveze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:19