SUSRET NA PANTOVČAKU

PREDSJEDNICA SA ŠEFOM EUROPSKOG PARLAMENTA 'Najvažnija je izgradnja budućnosti Europe u jednoj brzini'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.05.2017. u 16:40

Zagreb, 190517.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarovic primila je u svom uredu na Pantovcaku predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic i Antonio Tajani.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u petak su u Zagrebu razgovarali o izazovima koje pred Europsku uniju stavljaju Brexit, migrantska kriza i prijetnja terorizma i istaknuli važnost solidarnosti i jedinstva dvadeset i sedam država članica Europske unije, priopćeno je s Pantovčaka.

 

Hrvatska je predsjednica u razgovoru naglasila važnost izgradnje budućnosti Europe u jednoj brzini, kaže se u priopćenju.

 

Tajani je još jednom, kao i na ranijem sastanku s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, naglasio da podržava što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen.

 

Predsjednica Republike i predsjednik Europskog parlamenta razgovarali su o trenutačnim sigurnosnim izazovima, s posebnim naglaskom na sigurnost i stabilnost jugoistočne Europe.

 

Tajani boravi u jednodnevnom službenom boravku u Hrvatskoj. Osim s predsjednicom države, sastao se i s predsjednicima Sabora i vlade, te održao predavanje u HAZU-u.

ELIPSO

Izdvajamo