DRŽAVNI POSJET

PREDSJEDNICA U TORONTU NA RUČKU S GLAVNIM IZVRŠNIM DIREKTORICAMA I INVESTITORICAMA 'Naši gospodarski odnosi još nisu dosegnuli svoj puni potencijal'

 
 Predsjednica.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u utorak u Torontu u sklopu državnog posjeta Kanadi s poslovnim ženama i glavnim izvršnim direktoricama i investitoricama, a u organizaciji Kanadsko-hrvatske gospodarske komore, priopćeno je iz njezina Ureda.

U prigodnom obraćanju Grabar-Kitarović je istaknula snažnu dinamiku međusobnih posjeta na političkoj i drugim razinama, a što pridonosi stalnom razvoju prijateljskih odnosa dviju država.

„Posebno bih željela naglasiti važnost unapređenja gospodarske suradnje. Iako se naša gospodarska suradnja stalno poboljšava, naši gospodarski odnosi još uvijek nisu dosegnuli svoj puni potencijal“, kazala je predsjednica prema priopćenju.

Izrazila je uvjerenje da Hrvatska i Kanada imaju sve veći potencijal za jačanje zajedničke gospodarske suradnje, posebno u trgovini, industriji, energetici, informacijskoj tehnologiji i turizmu.

Predsjednica.hr

Hrvatska pozdravlja dolazak kanadskih ulagača i podržava kanadska ulaganja, posebno u proizvodnim djelatnostima, rekla je nadalje. Dodala je da to uključuje proizvodnju nafte, drvnu industriju, prehrambenu i elektroničku industriju, ali i u uslužnim djelatnostima poput turizma.

Kanada ima snažno, industrijski razvijeno i moderno tržišno gospodarstvo i članica je skupine G8, koja znatno pridonosi stabilnosti i razvoju globalnog gospodarstva, a ujedno je jedan od najstarijih i najbližih partnera Europske unije, kazala je Grabar-Kitarović.

„Ulaskom u Europsku uniju sredinom 2013. godine Hrvatska je postala dijelom ovog strateškog partnerstva koje je nedavno okrunjeno Sveobuhvatnim gospodarskim i trgovinskim sporazumom između EU-a i Kanade, a koristi od privremene provedbe sporazuma CETA već su vidljive na našoj gospodarskoj suradnji“, naglasila je hrvatska predsjednica.

Izrazila je uvjerenje kako će jačanje trgovinskih odnosa s Kanadom stvoriti nove mogućnosti za rast i stvaranje radnih mjesta u Europskoj uniji i Kanadi te je zahvalila Kanadsko-hrvatskoj gospodarskoj komori na doprinosu u uspostavljanju poslovne i šire gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Kanade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:36